Utbildningen ger dig en allmän orientering i vårdprocessen för nutrition. Den ger dig också kunskaper om när och hur du kan uppmärksamma och hantera nutritionsproblem, men även hur vi behöver göra det tillsammans över vårdgivar- och huvudmannagränser.
En introduktion i några av de arbetsmoment som du som sjuksköterska inom FHV ska ha kunskap om, kopplat till bl a medicinska kontroller i arbetslivet.
Grundläggande arbetsmiljöutbildning för chefer och skyddsombud med Örebro kommun som arbetsgivare. Tre heldagar; 10, 16 och 24 oktober.
Grundläggande arbetsmiljöutbildning för chefer och skyddsombud med Örebro kommun som arbetsgivare. Tre heldagar; 30 oktober samt 5 och 14 november.
Grundläggande arbetsmiljöutbildning för chefer och skyddsombud med Örebro kommun som arbetsgivare. Tre heldagar; 17 och 24/9 samt 2/10
Grundläggande arbetsmiljöutbildning för chefer och skyddsombud med Örebro kommun som arbetsgivare. Tre heldagar; 18 och 26 november samt 4 december.
Grundläggande arbetsmiljöutbildning för chefer och skyddsombud med Örebro kommun som arbetsgivare. Tre heldagar; 29/8, 5/9 och 9/9
Halvdagsutbildning för chefer och skyddsombud.
En ledarskapsutbildning för dem inom individ- och familjeomsorg som leder andra men inte är chefer.
Sjukdomen obesitas är en kronisk sjukdom som innebär stort lidande och hälsoproblem för många. Obesitas har blivit allt vanligare i Sverige och globalt. Alla medarbetare i hälso- och sjukvården möter personer med obesitas och komplexiteten i sjukdomen ställer nya kunskapskrav på personal.
Fördjupning i sjukdomen obesitas, fysiologi, samtalsmetodik, MI (motiverande samtal) utredning, bedömning, beteendeförändringsarbete och behandlingsalternativ.
Utbildningen ger dig som är tolkanvändare tips på hur du på bästa sätt genomför dina tolkade möten.
En heltäckande kurs för att prognosbedöma, planera och genomföra behandlingar i slitagebett.
I Socialstyrelsens nationella riktlinjer för prevention och behandling rekommenderas kvalificerad rådgivning för rökavvänjning. SKRs nationella vårdprogram vid ohälsosamma levnadsvanor från 2022 rekommenderar att tobaksavvänjare bör vara diplomerad tobaksavvänjare. Efter denna utbildning kommer du att kunna genomföra kvalificerat rådgivande samtal kring tobaksbruk.
Kursen ger en övergripande kunskap om epidemiologi, prevention och behandlingsmetoder vid nikotin- och tobaksbruk. Efter genomgången kurs kommer deltagaren att kunna utföra kvalificerat rådgivande samtal vid nikotin- och tobaksbruk.
Kursen genomförs under förutsättning att tillräckligt många anmäler sig. Antagningsbesked skickas ut efter sista anmälningsdagen.
Fortbildning för läkare i Primärvården.
Kurs för ST-läkare, uppfyller delmål A2/STa4
Rollen som familjehemssekreterare i socialtjänsten är ofta en balansgång. Från båda håll måste man våga lyfta svårigheter trots rädsla för sammanbrott, just för att undvika det. Då är det bra att ha med sig forskningsbaserad kunskap om anknytning, om trauma, om att möta barn med svårigheter.
Utbildningen vänder sig till hygienombud inom kommunal vård och omsorg som gått grundutbildningen (steg 1).
Du får kunskap och verktyg som möjliggör ett bra omhändertagande av dessa unga och deras familjer.
Utbildning för arbetsterapeuter.
Onlinekurs för dig som möter blivande föräldrar och föräldrar med kognitiva svårigheter.
B-delmåls kurs för ST-läkare, uppfyller delmål B4/STb3
Repetitionsutbildning av GCP
Tillämpning av lustgassedering och sedering med bensodiazepiner vid tandbehandlingar.
Kursen riktar sig till dig som är legitimerad tandläkare.
Syftet är att utbildningen ska ge dig grundläggande teoretisk kunskap inom området vårdhygien samt en inblick i hygienombudsuppdraget.
Utbildningens syfte är att bidra till en grundläggande bas för samtalsledare, att stärka barnets ställning till delaktighet genom att barnet ges möjlighet att komma till tals i frågor om sin situation och sitt liv.
Föreläsningar om immunologi anpassat för psykiatriker, rituximabbehandling vid schizofreni, immunologiska aspekter på schizofreni, magnetkamerafynd vid schizofreni och psykiatriska manifestationer vid encefaliter.
Fördjupad kunskap om inkontinens
Vad kännetecknar en innovativ kultur och hur kan du som ledare arbeta för att skapa en sådan kultur som främjar innovationsförmåga hos grupper och medarbetare.
Internationella och nationella experter föreläser
Föreläsningar och parallella seminarier med aktuella teman för dig som handleder i vården - från student till färdig specialist.
Visning av de kognitiva hjälpmedel som är förskrivningsbara i Region Örebro län.
Grundläggande utbildning inom kognition och kognitivt stöd. Vi går igenom hur du som förskrivare kan hjälpa en person med kognitiv nedsättning
Målet med utbildningen är att ge medarbetare på vårdcentralslaboratorierna kännedom om - samt kunskap och förståelse för VO laboratoriemedicins kvalitetsledningssystem som även berör vårdcentralslaboratorierna.
För dig som arbetar i kommunen och hanterar barnärenden i samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård för barn och unga.
Tilläggsutbildning i Lifecare SP – för dig som arbetar i kommunen och som bevakar och hanterar händelser för personer som faller under lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT) eller lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV).
Utbildningen riktar sig till dig som arbetar med Samordnad individuell plan (SIP) i såväl kommun som region, oavsett om det gäller med barn och unga, vuxna eller äldre.
Kurs för ST-läkare, uppfyller delmål a1, a4, a6, b1 för SOSFS 2015:8 och STa1, STa2, STa5, STa6 för HSLF-FS 2021:8
Utbildning för dig som assisterar vid tandvårdsbehandlingar under stöd av lustgas.
Utbildningen riktar sig till dig som är tandsköterska eller tandhygienist.
B-delmåls kurs för ST-läkare, uppfyller delmål B3/BT15
Grundutbildning i vad lagen innebär om nationella minoriteter och minoritetsspråk och hur kan den kan tillämpas i praktiken,
Fördjupningsutbildningen fokuserar på den enskilde deltagarens egen utveckling av kompetens i MI med målsättningen att kunna hålla strukturerade MI-samtal med målbeteende. Utbildningen syftar även till att genom träning i användandet av MITI 4:2 kodningsmanual kvalitetssäkra MI-utövandet.
Målet med utbildningen är att få förståelse för och kunskap om hur MI kan användas i arbetet med att stärka människors motivation till förändring och/eller acceptans i sina liv. Ett viktigt fokus kommer att vara hur vi med hjälp av MI kan stärka klienternas självförtroende och självtillit.
All personal som vistas i MR-miljö behöver ha kunskap om vad en magnetkamera är och vilka risker som finns relaterade till magnetkameran.
För dig som arbetar med basal nutritionsbehandling.
För dig som efter utbildningar har behörighet att ordinera samt beställa/förskriva kosttillägg som en del i basal nutritionsbehandling.
För dig som arbetar med basal nutritionsbehandling för patienter inom LSS
En utbildning för dig som ordinerar basal nutritionsbehandling.
Utbildning för dig som hanterar och/eller förskriver medicintekniska produkter och som är anställd i någon av Habilitering och hjälpmedels verksamheter.
Heltäckande kurs inom ortopedisk vård.
B-delmåls kurs för ST-läkare, uppfyller delmål B1,B5 och StB1,StB4
B-delmåls kurs för ST-läkare, uppfyller delmål B1, B2 och StB1, StB2
Framtidsforum är en mötesplats för samtal och inspiration kring Örebro läns utveckling. I år är temat: Tillsammans startar vi AI-resan.
Behandlingsmetoden övergreppsspecifik färdighetsträning (ösft) är utarbetad genom 25 års erfarenhet av att arbeta med barn och unga med utmanande sexuella beteenden.
Fem dagars internatutbildning som belyser grundläggande ämnen inom anestesi med hjälp av föreläsningar, grupparbeten samt praktiska moment och simuleringsövningar.
Visionen för BBIC (Barns Behov I Centrum) är att barn och unga som är föremål för socialtjänstens insatser ska ha samma livschanser som alla andra barn i samhället.
Visionen för BBIC (Barns Behov I Centrum) är att barn och unga som kommer i kontakt med socialtjänstens arbete ska ha samma livschanser som alla andra barn i samhället. Ett långsiktigt mål är att skapa förutsättningar för en gemensam teoretisk bas och en tydligare kontinuitet för barnen.
Utbildningen vänder sig väktare som i sitt arbete befinner sig vid cyklotronanläggningen, USÖ.
Att tankar om suicid förekommer i svåra situationer i livet är inte ovanligt. Hur vi som professionella bemöter och bedömer situationen kan få stor betydelse för den enskilde.
En utbildning där du som deltagare får ökade kunskaper i suicidprevention för unga personer.
Kursen vänder sig till projektägare och styrgruppsmedlemmar inom Region Örebro län.
Vår planering och informationsöverföring i en samlad modell. Utbildningen riktar sig till dig som arbetar med samverkan och vårdövergångar mellan region och kommun.
Syftet med kursen är att ge tandläkare under sin specialisttjänstgöring en ökad förståelse för, och kännedom om, de vanligaste sjukdomarna inom öron-, näsa och hals och de olika diagnos- och behandlingsmetoder som är av betydelse för yrkesrollen som tandläkare. Kursen avser att uppfylla Socialstyrelsens specialistspecifika delmål inom kunskapsområdet ÖNH för flera odontologiska specialiteter.