Seminarium om övergreppsspecifik färdighetsträning för barn och unga som utsätter och som utsätts för sexuella övergrepp

Behandlingsmetoden övergreppsspecifik färdighetsträning (ösft) är utarbetad genom 25 års erfarenhet av att arbeta med barn och unga med utmanande sexuella beteenden. 

Behandlingsmetoden vilar på en grund i Kognitiv beteendeterapi KBT, Traumamedveten omsorg TMO och Dialektisk beteendeteori DBT. Målgruppen för insatsen är ungdomar som har skattats ha risk för återfall i sexuella övergrepp och barn som utsatts för detta.

Innehåll

  • genomgång av behandlingskomponenter kopplade till högriskfaktorer i Erasor
  • färdighetsträning
  • genomgång av bemötande av barn som utsatts för sexuella övergrepp
  • utvärdering av behandlingsframgång/-motgång

Balansgruppen
Balans är ett behandlingsteam som under många år arbetat med unga som har sexuella beteendeproblem, eventuellt har neuropsykiatriska funktionshinder och/eller trauma, både i öppenvård och på HVB-hem.

Arbetet i Balans bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet. För att säkerställa kvaliteten i arbetet ingår Balans i professionella nätverk samt forsknings- och metodgrupper med fokus på målgruppen.

Utbildare
Socionom Annika Wassberg och Mari Elfving från Balansgruppen.

Målgrupp
Personal inom socialtjänsterna i Örebro län, på BUP, MPO och barn- och ungdomshabilitering, som ska ge samtalsbehandling till barn och unga som utsätter andra eller har utsatts för sexuella övergrepp, samt deras arbetsledare.

Genomgången föreläsning om Erasor 9-10 september är förutsättning för att kunna delta.

Kontakt
Tarja Nordling, tarja.nordling@regionorebrolan.se




Tillfällen

   

Titel: Seminarium om övergreppsspecifik färdighetsträning för barn och unga som utsätter och som utsätts för sexuella övergrepp
Startdatum:
Slutdatum:
2024-09-10 13:00
2024-09-13 16:00
Plats: Immanuelskyrkan, Örebro
Ansvarig: Tarja Nordling
Lediga platser: 4
Sista anmälningsdag: 2024-06-30
Status: Anmälningstiden har gått ut.